AVÍS

Aquest va ser el blog de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears durant els anys 2013-2017. És possible que alguns dels enllaços, mails, formularis, etc. ja no siguin operatius. Per mantenir-vos informats, dirigiu-vos a l'actual blog de l'Assemblea de Docents.

diumenge, 21 de setembre del 2014

Santa Maria roda per l'educació

La primera aturada del Debat tour, d'aquest curs 2014-15 va tenir lloc a Santa Maria aquest 20 de setembre, amb moltes activitats i una participació notable. Rodam per l'educació és el títol metafòric que mostra la intenció de treballar per avançar en la millora de la qualitat de l'educació.

Bé, de fet, rodar per l'educació també tengué a Santa Maria una mostra empírica. Hi hagué bicicletes que rodaren 12h sense parar, perquè el llum verd no s'apagàs. Quants quilòmetres, no se sap... però tampoc no importa, perquè el més important és la voluntat de rodar per l'educació.

Biel Mesquida llegí el manifest de la Diada. Just abans havia tronat la batucada dels Sonats des Fossar (de Sineu). Una activitat frenètica que podeu seguir a https://www.facebook.com/profile.php?id=100008414792688

Entre les conclusions de la jornada, destaquen la de Malen Dols que digué

«Avui hem tengut una diada per l'educació inoblidable....Però queda encara molta de feina a fer....Com a mare, anim a tots els mestres que no aturin la seva lluita i que a mes intentin arribar a tota aquella gent que a dia de avui no entén que no es únicament un conflicte pel català i per l'anglès. Hi ha molt més... Explicau els problemes amb els que vos trobau cada dia a les aules... el que suposa per els nins... Tot el que fa la nova llei de educació (LOMQUE) i el Til...

I no vull quedarme sense dir que anim a totes les escoles concertades, mestres i direcció a no acotar el cap i mirar cap a un altre lloc, per pors... pel que els ve marcat pels seus "superiors". Digau Basta! I uniu-vos. Feis FALTA!»

A més de la taula rodona amb participació de pares, mares, docents... per posar en comú idees fonamentals, el pacte social per l'educació pren mostra de l'Edu21 de Menorca. També hi ha en marxa la recollida de signatures En Defensa de l'Educació, que es presentà el passat mes d'abril i que aplega la voluntat de milers de persones que volen estabilitat i qualitat a l'edució. Aquest manifest, a més, compta amb la participació del GTU, és a dir, un grup de treball de totes les parts de la comunitat educativa i docent, excepte el Govern.

Algunes altres de les conclusions del dia foren:

Dels pares «Com a pares no hem de fer d'espectadors, hem de ser un paper coprotagonista i hem d ser un enllaç important per arreglar el conflicte. Hem d'actuar, no deixar-nos dur pel primer q parla. Hem d'arribar a tothom. No ens hem de cansar amb el pare novell. No ens hem d'enfadar, hem de construir, volem una oportunitat d'explicar-nos, fer-los recordar q volem llibertat, sense imposicions, volem ser feliços sense que es passi per damunt els nostres drets fonamentals, no volem ser espectadors, no volem imposicions, volem estabilitat.»

Dels mestres i els llibres de text «Els mestres hem de començar a rebotar-nos amb els llibres de text. Hi ha altres alternatives molt més bones, útils i més econòmiques q podríem dur a terme, i en 30/40€ podríem desofegar a les famílies de despeses que tenen. I aquest joc el seguim els mestres. Estem en crisi i el mestre ha d'estar al costat del poble i no de la comoditat. És una guerra que no es pot lluitar a nivell personal, que ens hem d'unir molts en aquest pacte.
Tenim tants de mitjans de comunicació que el llibre de text ha caducat, també les hem d'omplir als alumnes d'experiències, i altres informacions, q podem trobar als llibres, si al dia a dia. En definitiva, el mestre ha de sortir de la seva zona de confort, s'ha de reil·lusionar i ha de convertir l'educació una manera de viure, de sentir-la; si no ho aconsegueix, que canvi de tasca.»